Koledzy, muszę zapytać, gdyż nie mogę rozgryźć jednego problemu, mianowicie takiego, że maxidot nie zawsze wprowadza -a może lepiej zabrzmi - zwykle nie wprowadza zmian w ustawieniach (np. komfort/światła). Np. zaznaczam żeby mi się tylko pojedyncze drzwi otwierały a otwierają się zwykle wszystkie, czasem tylko bagażnik pozostaje zamknięty, rezygnuję z CH/CH - i tak świecą. Jak CH/LH odhaczę vcds-em - opcja ta w ogóle znika z maxidot. Działa natomiast automatyczne blokowanie drzwi aktywowane maxi, odłączenie prawego lusterka przy ustawianiu na poz. "L". Innych opcji specjalnie nie sprawdzałem. No i jeszcze jest problem w menu telefonu, o którym wspomniałem w innym wątku gdyż przeskakuje mi po 2 pozycje w dół, a w górę nie idzie. Trzeba kombinować - przytrzymywać przycisk manetki (nie mam multikierownicy) dłużej i czasem trafię na dobrą
Nie pomógł reset ustawień maxidot. Wydaje mi się, że ktoś miał podobny problem, ale nie mogę odnaleźć tego.
Bo to nie MAXi DOT. To ze masz tęfunckję tam oznacza ze Centralny Elektryki to obsługuje lub Komfort, i zmiany tak naprawde dokonują się w tych modułach, a nie mw MAXI.
To jak z telewizorem - co TVP bedzie nadawało, to Telewizor bedzie odbierał.
Bo to nie MAXi DOT. To ze masz tęfunckję tam oznacza ze Centralny Elektryki to obsługuje lub Komfort, i zmiany tak naprawde dokonują się w tych modułach, a nie mw MAXI.
To jak z telewizorem - co TVP bedzie nadawało, to Telewizor bedzie odbierał.
No dobra, w takim razie dlaczego np. czasem otworzy tylko drzwi kierowcy (tak jak sobie zaznaczyłem) ale zwykle otwiera wszystkie? Inne opcje da się zmieniać - np. lusterka, a to też można vcds-em zmienić. Od odhaczę CH to też czasem się nie włączy - przy zaznaczonej opcji świeci zawsze, oczywiście wtedy, gdy jest ciemno.
Elektryka w moim turze jest taka, jak w O2FL. Mam ponadto sterownik CE zmieniony na 087H
-------------------------------------------------------------------------------
Address 77: Telephone (J412) Labels: 3C8-035-730-A.clb
Part No SW: 3C8 035 730 A HW: 3C8 035 730 A
Component: Telefon 007 0078
Revision: -------- Serial number: 35909603001853
Coding: 020100010100010000010100
Shop #: WSC 05311 115 08193
ASAM Dataset: EV_UHVPremi A01005
ROD: EV_UHVPremi_SK35.rod
VCID: 2142F900814F
No fault code found.
End ---------------------------------------------------------------------
Jeszcze raz zegary, gdyż coś się nie pokazało:
Address 17: Instruments (J285) Labels: 5K0-920-xxx-17.clb
Part No: 1Z0 920 843 Q
Serial number: 00000000000000
ASAM Dataset: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04114
ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_SK35.rod
VCID: 46884A9C4821
No to soft masz stary, bo najnowszy jest 0650 a i chyba juz nawet coś z przedziału 07xx
ASO powinno to zrobic bo nawet VCP może to flashowac.
Czy to pomoze, trzeba zobaczyc. Generalnie te ustawienia które robisz zapisują się w EEpromie,
Wiem, ze w OII przed FL nie da się włączyć STAGINGU, ale jest jeszcze wspominanie o uruchomieniu czujnika oświetlenia w zegarach i funkcji włączania się oświetlenia zegarach. Ktoś to u nas ogarniał?
Trafiło do mnie kilka liczników od Passatów w których nie było Stagingu i nie działał czujnik oswietlenia, czyli tarczki swieciły sie jak w starych licznikach po włączeniu świateł.
A powinny niezależnie, co tez dało się zrobic.
Staging - od 2008 roku - czyli pierwsze Golfy 6 itp , jak i aukcja dotyczy wszystkich nowych liczników.
Witam mam pytanie mam problem z maxi dot w fabia 2 po fl rok modelowy 2013 po wymianie zestawu wskaźników z bez maxi dot na takie co mają maxi dot oraz dopasowaniu immo itd miga wskaźnik przebiegu kilometrów, poza tym inne funkcje działają bez problemu. Prośba o jakieś sugestie itd..
Ps. Samochód odpala jeździ kilometry się nabijają ale miga przebieg km , nawigacja wyświetla na maxi dot oraz telefon.. :cry:
Trafiło do mnie kilka liczników od Passatów w których nie było Stagingu i nie działał czujnik oswietlenia, czyli tarczki swieciły sie jak w starych licznikach po włączeniu świateł.
A powinny niezależnie, co tez dało się zrobic.
Ja sie domyślałem, że to kogoś z OCP. :szeroki_usmiech
Czyli w OII nie da się uruchomić funkcji niezależnego odpalania podświetlenia liczników?
To po co jest czujnik w zegarach?
Witam mam pytanie mam problem z maxi dot w fabia 2 po fl rok modelowy 2013 po wymianie zestawu wskaźników z bez maxi dot na takie co mają maxi dot oraz dopasowaniu immo itd miga wskaźnik przebiegu kilometrów, poza tym inne funkcje działają bez problemu. Prośba o jakieś sugestie itd..
Ps. Samochód odpala jeździ kilometry się nabijają ale miga przebieg km , nawigacja wyświetla na maxi dot oraz telefon.. :cry:
A ERROR nie ma w przebiegu ? na 99,99% źle dopasowany.
Pozwólcie, że z uporem maniaka wrócę z moim problemem braku zmian dokonywanych przez maxidot.
Poeksperymentowałem ostatnio trochę i doszedłem do wniosku, iż maxidot zmienia ustawienia, do czasy ponownego otwarcia auta. Np. wyłączam w nim światła dzienne, które gasną od razu. Niestety po ponownym otwarciu auta światła znowu świecą a wchodząc w maxidot widać, że powinny być wyłączone. Tak samo jest z kierunkowskazami komfortowymi. Działa natomiast odłączenie ustawienia prawego lusterka razem z lewym. Co mogłem źle zaznaczyć w CE, że maxidot zmieniając ustawienia nie zapisuje ich na stałe?
[ Dodano: Pią 22 Lut, 13 08:54 ]
Zamieszczone przez greg44
Zamieszczone przez krzynol
po to aby w nocy zegary/maxidot same się ściemniały
W jakiś sposób jest to zauważalne, da się sprawdzić czy działa?
W ciemności poświeć latarką w okolicy wskaźnika paliwa.
Komentarz